nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 16°
18°

La Brigada Internacionalista Laila Jaled fa dues xerrades a Mallorca per a explicar la seva experiència als territoris palestins ocupats

El passat cap de setmana, la Brigada Internacionalista Laila Jaled, amb militants d'organitzacions antifeixistes i antiimperialista d'arreu de l'Estat, ha fet dues xerrades a Mallorca per a explicar la seva experiència als territoris palestins ocupats. Concretament, al camp de refugiats de Dheisheh ubicat al sud de Betlem, a Cisjordània, on tenen diversos projectes solidaris (tallers de pintura, música, boxa, oci, intercanvis culturals, etc.) amb col·laboració amb el centre juvenil comunitari Laylac.

Convidats per Ciutadans per Palestina, el divendres 3 de maig varen fer una conferència al Museu del Calçat d'Inca davant d'una cinquantena de persones, i el dia següent, a la mateixa hora, reuniren un nombre similar de gent a l'Ateneu Popular La Fonera de Palma. A banda d'explicar les experiències pròpies i les ensenyances que han obtengut arrel de les diferents visites que han fet els darrers dos anys a Palestina, també aprofitaren per a fer un repàs de la història de la colonització, l'ocupació i el genocidi que practica el sionisme des de fa més de 75 anys.

Des de Ciutadans per Palestina s'anima tothom a «estar atent a les xarxes aquests dies, en el context de l'inici de la invasió israeliana del pas de Rafah tot i les clares intenciones de la resistència palestina de negociar un alto el foc». Actualment hi ha en preparació diverses iniciatives per a continuar estenent la solidaritat amb el poble palestí arreu de l'illa, «un camí que ni els intents de censura sionistes ni la criminalització institucional per part de VOX i PP aturarà», han remarcat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ben preocupant, fa 12 dies
Les nacions unides ja no son cap referent moral, ni de justícia, ni de pau. En pocs anys, s'ha convertit en un organisme corrupte, al servei dels països àrabs, a on geno-cides com Erdogan, que està fent a aquestos mateixos moments, neteges ètniques amb els pobles kurds i yazidís,s'atreveixen a invocar a la Declaració Universal dels Drets Humàns per defensar el terrorisme islamista, la invasió a sang i a foc d'altres pobles, l'odi per l'odi, i a parlar d'un inventat "genocidi palestí", quan està ben demostrat, que aquesta gent ha multiplicat almenys per deu la seva població en pocs anys. El mateix que les xifres de morts a aquesta guerra, provocada per ells mateixos i que dóna Hamàs, que son una farsa, per donar més força a tota aquesta comèdia embafosa i oiosa de victimisme, després de la massacre que feren ells. I aquesta burda falàcia guanya a la veritay, perque la majoria de mitjans, no publiquen els bombardejos, ni els morts, que duen a terme Hamàs i Hezbolah sobre Israel, malgrat els ho enviïn agències reconegudes i solvents, amb l'ob- jectiu de manipul.lar encara més a la opinió pública. Aquestes trampes, se fan segurament a canvi de qualque cosa, perque ningú perd la seva dignitat, ni la seva bona reputació a canvi de res, i ho pagaran segur. Però mentres, el mal triomfa.
I respecte al que diu l'altre pro- palestí, al que li fa ràbia que els jueus s'auto- anomenin "Poble de Déu", del seu déu, li argumentaré que almenys ells res-
pecten les altres religions, no com els musulmans, que volen imposar la seva fe a la força, per tot arreu a on van, que roben els seus drets a moltes persones, i que creuen que com més gent que no és dels seus assassinin, més se santificaran ells.
I és que un dels problemes, dels extremistes radicals d'esquerres, és que són tan enemics de la cultura judeo- cristiana, dels nostra civilització occidental, que ténen la fortalesa d'estòmac nece-ssària, per posar-se de part del terro- risme islamista, per tal de destruir el nostre propi món, a la nostra pròpia cultura, alanostrs pròpia gent, i a totes les creences, que han conformat el món occidental.
Però en realitat, a qui estan destruint, és a ells mateixos.
I ben segur, que els seus partits perdran molts vots, perque els que no com- breguen amb les seves idees suïcides, se decidiran per altres grups polítics menys perillosos.
I res més. Només és perque vegeu que no m'heu convençut, ni me convencereu mai de la barbaritat que estau fent.
Valoració:-4menosmas
Per ACirer, fa 12 dies
Ben preocupant, li sembla prou acreditada, per parlar del tema amb rigor, la senyora F. Albanese, relatora especial de Nacions Unides per als territoris ocupats de Palestina?
Idò llegeixi l'informe que fa poc ha fet públic: "Anatomia d'un genocidi".
Valoració:0menosmas
Per Guillem, fa 12 dies
Cap genocidi ni crim contra la humanitat, pot justificar-se en històries i ciències, però molt manco amb creences religioses de poble elegit de Deu i amb més drets que els altres pobles. Cal esser una persona molt miserable, per no condemnar els assassinats per bombardejos d'escoles, hospitals, centres de persones refugiades, magatzems d'aliments i mercats de barris en hores de màxima afluència. Uns fets acorreguts a Palestina i que no son ni qüestionats pels propis criminals del exercit d’Israel.
Valoració:8menosmas
Per Ben preocupant, fa 13 dies
Ara ja no just adoctrinen als immigrants àrabs, si no que també volen adoctrinar a la nostra gent.
Però alerta! A que qualcú, amb suficient formació en Història i en Ciències Polítiques, tracti d'explicar com son les coses en realitat. Perque aquests pro- Hamàs, faran tot tipus de renou i de protestes, per impedir que parli. No fos cosa, que a qualcú li caigués la bena dels ulls que els havien fermat.
Valoració:-9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente