algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
18°

L’STEI proposa triplicar el plus d’insularitat del personal al servei de l’administració autonòmica de les Balears

L’STEI Intersindical proposa triplicar el plus d’insularitat del personal al servei de l’administració autonòmica de les Illes Balears. «Determinar les quanties d’aquest complement és competència de l’Administració autonòmica, que té autèntics problemes per a cobrir molts de llocs de feina», assenyalen.

El sindicat alerta que el cost de la vida a les Illes Balears «s’està posant al nivell d’indrets de la Unió Europea on la gent cobra tres vegades més que nosaltres. La situació és especialment preocupant a Menorca i Eivissa. I és extrema en el cas de Formentera. El consens social sobre aquesta qüestió és tan alt que fins i tot el grup del PP a les Corts Generals ha proposat triplicar l’import de la indemnització per residència». L'STEI considera que ha arribat l’hora de corregir aquest greuge.

Per això, el sindicat proposa un «itinerari de dignificació de les retribucions» del personal d’Educació, Sanitat i Serveis Generals mitjançant una eina que és competència exclusiva de les Illes Balears: incrementar la indemnització per residència. La proposta que han fet arribar a Funció Pública és la següent:

1. Amb efectes de gener de 2024, la indemnització per residència de tots els subgrups o nivells a totes les Illes Balears s’igualarà a 116 euros mensuals.

2. En el cas de Mallorca, el 2025 es duplicarà aquesta quantia; i el 2026 es triplicarà.

3. A partir del 2025 a Menorca i Eivissa, les quantitats seran el doble que a Mallorca. I a Formentera, seran dues vegades i mitja les de Mallorca.

Mallorca

Menorca

Eivissa

Formentera

2024

116

116

116

116

2025

232

464

464

580

2026

348

696

696

870

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa 9 dies
Que s’empresa privada, especialment es hotelers, que tenen uns beneficis obscens, tripliqui es sous an es/a ses seu[e]s treballador[e]s
Valoració:0menosmas
Per xisca, fa 10 dies
El que dius, va a càrrec dels que ho han suat. El sindicat ha funcionat i aconseguit amb el temps i una canya, molts avanços socials. Tu no sues la nostra camisa. No tiris pedres als mestres. Lluita de veritat amb els teus companys, i apunta't a un bon sindicat. No ploris. Lluita pel que creguis just.
Valoració:0menosmas
Per Cor Josepí, fa 10 dies
Què passa? Que hem de crear la "casta" dels funcionaris que cobrin més que la resta per la seua cara bonica?
Perquè NO treballen més que els altres; tenen millors condicions laborals, més festius, assumptes propis i dies de vacances.
O ens escalfam tots, o fotem l'estufa al riu!
Valoració:-1menosmas
Per xisca, fa 11 dies
Gràcies! De veritat que s'ha fet NECESSARI. Ànims i bona feina.
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente