algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
22°

VOX mira d'allargar la comèdia del «baléà» i substitueix l'opció de català a webs que depenen del Consell de Mallorca

229991

El PSIB ha exigit al president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, que elimini «immediatament» les referències al suposat idioma balear que existeixen en algunes pàgines webs de municipis que gestiona la institució insular.

El PSIB ha assenyalat que «per sorpresa i sense avís» en algunes pàgines webs que gestiona i manté tècnicament el departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, de la consellera de VOX, Pilar Amate, ha desaparegut l'opció d'oferir la pàgina en català i s'ha substituït per opció d''idioma baléà'.

En conseqüència, els regidors del PSIB d'aquests municipis han mostrat la seva «indignació» i «estupor» pel que han considerat un «atac a la llengua catalana» fet amb el finançament del Consell.

Segons el PSIB, aquesta greu acció s'emmarca en la «croada de l'extrema dreta de VOX en contra de la llengua catalana». En aquesta línia, el portaveu adjunt del PSIB en el Consell, Javier de Juan, ha exigit a Llorenç Galmés que «actuï immediatament per a restituir la situació en les webs municipals que han estat piratejades des del mateix Consell».

En concret, ha demanat al president insular que «sigui valent» i demani a la consellera Pilar Amate l'obertura d'un expedient per a esclarir la responsabilitat d'aquest «atropellament» que, a més, s'ha fet «d'amagat» dels regidors de cada municipi.

«Galmés ha d'acabar amb aquesta comèdia de VOX i no pot posar una vegada més la llengua com a preu per a mantenir-se en la cadira de president», ha declarat De Juan, qui ha fet referència al fet que VOX ha demanat explicacions al PP en relació amb la moció aprovada en el ple insular que demana una rectificació a la Casa Reial pel títol atorgat a l''Acadèmi de sa Llengo Baléà'.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pepe, fa 7 dies
Encara amb això?
Valoració:-6menosmas
Per elventdelnord, fa 10 dies
si no els aturem , ens fotran al aire, tot pel que van lluitar, ara bé, els que els voten no poden al·legar ignorància. quina por i vergonya que fan,!
Valoració:34menosmas
Per Mascaró de Son Llodrà, fa 10 dies
No és cap innocentada, l'ultra xovinisme espanyol és molt curt de gambals i betzol. En nom "d'Espanya" i de la fal·làcia de la seva "unitat" "indivisible", no els hi fa res de fer el ridícul.
Vos en calen encara més mostres i proves?
Valoració:51menosmas
Per T., fa 10 dies
Visca la Cup! Ànim i endavant per aquest proper diumenge.
Valoració:21menosmas
Per Anti tot, fa 10 dies
Ben fet!
Valoració:-49menosmas
Per Felanitxer, fa 10 dies
És una innocentada?
Valoració:23menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente